GENRER & FORMATER

Koncern producerer primært primetime tv til de landsdækkende danske tv-kanaler, men arbejder også med at nå bestemte publikumsgrupper med specielt målrettede produktioner. Siden starten i 1995 er der blevet prøvet kræfter med de fleste veletablerede dokumentar-genrer, samtidig med at Koncern har udviklet egne formater og fortællemåder indenfor fakta-området og har gjort sine første erfaringer med fiktion.

Koncern mainly produce prime time TV for the naional Danish TV stations, but special productions aimed at specific age groups are also frequent. Since the beginning in 1995, almost all the traditional types of documentary have been used at Koncern who have also developed their own types of style and discourse within the area of non-fiction while various fictions have also been produced.

Dokumentar & reportage

Dokumentar- og reportageprogrammer til de landsdækkende tv-kanalers primetime-flader er Koncerns kerneprodukt. De vidt forskellige produktioner spænder fra det lette og humoristiske over det dramatiske og rystende til det oplysende og informative.

Enkeltdokumentar

Fælles for Koncerns dokumentarprogrammer er en ambition om at underholde og samtidig rykke ved publikums syn på virkeligheden. Derfor står den menneskelige historie, der med en høj grad af indlevelse går helt tæt på de medvirkende, i centrum. Ofte er det rå skildringer af hverdagens dramaer, men altid fortalt med stor kærlighed til de medvirkende.

Hos Koncern er det emnet og personerne, der bestemmer fortællemåden, og ikke omvendt: "Sorte Holger - en gammel skurk" (1998, DR1, 58 min.) er et godt eksempel på, at arkivbaseret, visuelt "pænt" tv kan være alt andet end støvet. Hvorimod f.eks. "Pigerne fra Tois Place" (1999, DR1, 58 min.) viser hvor tæt man kan komme på dramatiske begivenheder ved hjælp af det moderne digitale produktionsudstyr - og en lang researchfase. Det sidste skud på stammen er Thomas Heurlins personlige og rørende dokumentarfilm ”Mødet med min datter” (2001, TV2, 58 min.)

Dokumentarserier

Blandt Koncerns mest markante produktioner er en række dokumentariske serier, der på trods af deres forskelligheder har det tilfælles, at de alle bevæger sig ind på livet af miljøer, som det normalt er svært at få et indblik i:
"Løsladt" (1997, TV 2, 4 afsnit a´ 60 min.) kommer helt ind under huden på den kriminelle livsform; "Engle eller banditter" (1998, DR1, 3 afsnit a´ 60 min.) afdækker via interviews med bikerne selv baggrunden for den store nordiske rockerkrig; og "Det forbandede fedt" (1999, DR1, 2 afsnit a' 30 min.) stiller skarpt på danske kvinders spiseforstyrrelser og livstruende anoreksi.

Docu-soaps

I et marked, hvor samtlige danske broadcastere har efterspurgt produktioner i docu-soap-formatet, har Koncern taget bolden op - dels ved at producere den klassiske, letløbende og velproducerede docu-soap "Modellerne" (1999, DR1, 6 x 30 min.) og dels ved at tilføre genren en mere rå og nærgående snert i ungdomsserien "Alt skal prøves" (1999, DR2, 6 x 30 min.). Seneste produktion i genren er successerien ”Hjem Kære Hjem” (2001, TV2, 6 X 30 min. )

Produktioner til eksisterende slots

Også når Koncern leverer programmer til tv-stationernes faste dokumentar-slots står indholdet over formen. Målet er altid at fortælle den stærkest mulige historie, hvad enten det bedst gøres med underspillet humor som f.eks. i "Jønke - løsladt morder", (1999, TvDanmark, EXTREM, 25 min.), hudløs reportage som i Hjertebørn (1997, TV 2, Reportageholdet, 30 min.) eller indlevende "fluen-på-væggen"-stil som i "Vilde veninder" (1999, Tv Danmark, EXTREM, 30 min.).


Oplysning

Koncerns styrke er underholdende og lave vedkommende tv med masser af følelser, drama og humor. Kvaliteter som med stor succes kan bruges, når man har et vigtigt budskab, der skal ud. I stedet for løftede pegefingre og bjerge af søvndyssende fakta, bruger Koncern præcis de samme kriterier for godt tv, når det gælder oplysning og information, som ved alle andre produktioner.

"Rescue 9-2 Addis Abeba" (1997, DR 2, 30 min.) produceret i samarbejde med Dansk Røde Kors, er højdramatisk "ambulance-tv", men giver samtidig et rystende billede af levevilkårene i Etiopien. "Stærk tobak" (1999, DR1, 3 x 30 min.), finansieret af Sundhedsstyrelsen og Tobaksskaderådet, får budskabet om rygningens skadelige virkninger til at glide ned ved hjælp af et humoristisk mix af interviews med kendte rygere og ikke-rygere. Senest har koncern i samarbejde med Sundhedsstyrelsen produceret ”Grænseløs”, en kampagnevideo om normskred hos udstationerede.

Børne-tv

Koncern har sammen med forskellige tilrettelæggere, udviklet en ny dokumentartype for børn, som dels har en stor gennemslagskraft, men også er eksperimenterende ved at bruge fiktionens fortælleform overfor et dokumentarisk materiale.

Produktioner som Vibe Mogensens "Pigerne fra 4.b" og "Rideskolen", Anders Gustafssons ”Fodbolddrengen” og "Drengene fra Ølsemagle" samt Cathrine Asmussens "Ghettoprinsesse" - alle serier produceret for DR's B&U-afdeling og Det Danske Filminstitut - er fine eksempler på denne ny fortælleform, der putter kød på den ofte anvendte kliche: at lave tv i børnehøjde.

Senest har vi for TV2 lavet ”Wonderkids”, en serie om børn med ekstraordinære evner.


Ungdoms-tv

I forlængelse af succes på børnedokumentarområdet har Koncern udviklet et ungdomsdokumentarformat, hvor kodeordet er indlevelse - så det næsten gør ondt. Første produktion i denne genre er "Alt skal prøves" en serie om seks unge danske backpackers på slap line i den store verden.

Underholdning og livsstil

Underholdnings-tv er et af Koncerns nyere arbejdsområder. Vi arbejder med en underholdningstype, der satser på det minimalistiske - ikke på store forkromede studiemiljøer og gameshows. For os er det interessante at iscenesætte virkeligheden med værtsbåret on-location underholdning, skabe begivenheder eller anvende værter i forskellige dokumentariske sammenhænge.

Grundlæggende satser vi på blandingen mellem reality og comedy - f.eks. i serien "Capitain", der tager pulsen på danskheden med performancekunstneren Thierry Geoffroy som selviscenesættende vært. Også serien "Sådan er kvinder", et krydsklippet interviewmix , hvor kendte kvinder taler om forskellige emner, er et godt eksempel på et program, der har humoren som drivkraft. Begge serier er produceret for DR2.
Det seneste indenfor denne genre er serien ”Mig og min bolig” til Zulu og TV2, samt det eksperimenterende talkshow ”Samtaler på afveje” til DR2

Fiktion

Novellefilmen "Det Sublime" fra 1998, instrueret af Jonas Elmer, var Koncerns første erfaring med fiktion. Nu er der oprettet en egentlig fiktionsafdeling.

Den ny afdeling vil producere fiktion om den danske samtid - med særlig fokus på film for børn og unge. Kodeordet er realisme - ikke en tilbagevenden til 70érnes bastante socialrealisme - men en måde at forholde sig til virkeligheden på som spillefilm som "Full Monty", "Festen" og "Fucking Åmål" er flotte eksponenter for. Profilen for fiktionsafdelingen ligger i naturlig forlængelse af Koncerns succes med at producere dokumentarfilm som "Løsladt", "Pigerne fra Toi´s Place" og især dokumentarserier for børn og unge som "Ghettoprinsesse", "Drengene fra Ølsemagle" og "Alt skal prøves".

Til at stå for fiktionsafdelingen har Koncern ansat producer Mette Heiberg, som har solid erfaring fra bl.a. DR's TV-Drama og Dansk Novellefilm.

PræsentationFirmahistorieKunder & SamarbejdspartnereGenrer & FormaterTeknik & Faciliteter
FORSIDE >> PROFIL >> GENRER & FORMATER
Præsentation Firmahistorie Kunder & Samarbejdspartnere Genrer & Formater Teknik & Faciliteter Ejere & Ledelse Ansatte Freelancere På TV lige nu (Links til TV-stationer og seertal) Under produktion Katalog over alle vores produktioner Særligt (Festivaller m.m.)